LAGERTØMMING! Gjør et kajakk kupp, 30-50% RABATT Les Mer

Kjøp en kajak som passer til ditt bruk

Man kjøper seg ikke slalomski dersom man skal bruke skiene til turer i marka, eller går til innkjøp av fjellsko for løping på asfalt. På samme måte er det med kajak. Skal man padle kun rolige og korte turer på stille vann er ikke det beste valget å kjøpe seg en havkajakk, da passer det mye bedre med en rekreasjonskajakk.  Heller ikke er det lurt å kjøpe seg en rekreasjonskajakk dersom man kommer til å padle langt fra land og i store bølger.  Hvor man skal padle og under hvilke forhold er viktige  faktorer man må tenke gjennom før man kjøper seg en kajakk. Nedenfor kan du lese mer om hvilke typer eller kategorier som finnes på markedet og hva de passer best til.

Å velge kajak kan være vanskelig for mange. Det finnes et uendelig antall modeller på markedet,  og en nybegynner kan fort bli forvirret i jungelen av informasjon fra forskjellige forhandlere, hvor man får inntrykk av at alle modeller og merker som tilbys er fantastisk gode. Vi skal her prøve å gi en kortfattet innføring i hvilke  kategorier/typer som finnes på markedet, hvilke  merker som tilbys og anbefales under hver kategori, og hvilke personer/mennesker disse passer for.

Rekreasjonskajakker

Touringkajakker

Havkajakker

Play Sea havkajakker

Surfski

Tomannskajakker

Les mer om forskjellige kajakk typer og modeller HER

 

Padlesportens popularitet fosser frem. I løpet av få år har  padling gått fra å være forbeholdt noen få spesialister, til å bli en slags ny nasjonalsport. På veien ser man kajakker på biltakene overalt og på vannet vrimler det av ivrige nye padlere.

Men er ikke kajakker ustabile, og må man ikke kunne eskimorulle? Dette er spørsmål vi hører til daglig og er inntrykk og holdninger som fortsatt sitter langt inne hos folk. Men dette var altså tidligere. Det har vært en enorm utvikling på kajakk fronten og dagens nybegynnerbåter er så stødige og komfortable at alle kan padle dem. Eskimorulle er for spesielt interesserte, og ikke noe man må kunne for å drive med trygg padling. Se heller vårt avsnitt  Sikkerhet , for å lese mer om dette temaet.

I tillegg til å være en enorm  naturopplevelse og kilde til rekreasjon er også padling meget god trening for hele kroppen. Særlig rygg, skuldre, armer og mage. Mange mennesker med rygg, skuldre og nakkeproblemer opplever at kombinasjonen av bevegeliget og muskelarbeid som padlingen gir har positiv effekt.