LAGERTØMMING! Gjør et kajakk kupp, 30-50% RABATT Les Mer

 

Blackwater 10,5 er en god rekreasjonskajakk fra det amerikanske merket Dagger

Salget av rekreasjonskajakker øker voldsomt i Norge, dette er enkle og stødige kajakker som alle kan padle. De er rimeligere og enklere utstyrt enn havkajakker og touringkajakker, og de er kortere og bredere. Dette gjør at de er meget stødige og enkle og manøvrere. I en rekreasjonskajakk av et godt merke er det som regel også et komfortabelt sete og høy ryggstøtte som gjør sittekomforten god. Den har som regel en lengde på 3-4 meter og bredden vanligvis mellom 60-70 cm. Bakdelen med en rekreasjonskajakk er at den er forholdsvis treg og at den ikke egner seg så bra i bølger og mye sjø. De har heller vanligvis ikke noe vanntett skott foran, slik at man bør holde seg i svømmeavstand fra land. For godværspadlere som ikke har hastverk og skal ut å kose seg på vannet i skjærgården eller på et stille vann er denne type båt perfekt. Med lav vekt, høy stabilitet og høy komfort finner mange det de søker etter i en rekreasjonskajakk. I Norge har det tradisjonelt blitt solgt lite av denne typen kajakk, men dette tror vi er i ferd med å endre seg. I USA f.eks tilhører hele 80% av alle solgte kajakker denne gruppen.

Mange kajakkforhandlere vil kanskje prøve å selge en havkajakk til f.eks 15 000 kroner til en kunde, som egentlig kanskje har bedre nytte av en enkel rekreasjonskajakk til 6000.  Det er bare å innse at det ikke er alle som har så veldig hastverk på vannet. Mange har heller ikke tenkt seg å drive med padling langt til havs, eller skal dra på lange turer med oppakning,  men ser heller for seg at de kommer til å bruke kajakken til å kose seg på vannet godværsdager for rekreasjon, kos og hygge.  For disse vil en lett, stødig, komfortabel, lettmanøvrert og ikke minst rimelig rekreasjonskajakk  passse perfekt. Ikke minst er det en god inngangsport til padlesporten for alle, fordi en slik type kajakk er så stødig at alle uansett alder eller erfaring umiddelbart kan føle seg trygge og komfortable på vannet fra første åretak.

Sit on top kajakker er en variant av rekreasjonskajakker hvor man sitter åpent på toppen av kajakken. For de som ikke føler seg komfortabel med å sette seg ned i en vanlig kajakk er denne typen absolutt noe å vurdere.

Les mer om forskjellige rekreasjonskajakk merker og modeller HER.

Dagger Blackwater finnes også som dobbelkajakk. Det følger med et lite barnesete til bruk i midten. Her kan en familie på 3 padle sammen.