LAGERTØMMING! Gjør et kajakk kupp, 30-50% RABATT Les Mer

1. : Kle deg etter vanntemperaturen

Dersom man velter med kajakken er den største risikoen at man ikke klarer å komme seg opp i kajakken igjen, blir liggende lenge i vannet og blir nedkjølt. Det er slik de aller fleste ulykker i kajakk skjer.  Dersom det er kaldt i vannet er tørrdrakt det beste, evnt en god våtdrakt sammen med en god padlejakke kan også brukes høst og vår. Til vinterpadling er det tørrdrakt som gjelder. NB: Husk at  selv om det er godt og varmt i lufta i mai kan det være iskaldt i vannet!

2: Vær sikker på at du klarer å komme deg opp i kajakken etter en velt

Dette kan du lære aller helst på kurs, eller ved egentrening. Dersom man skal trene selv er det en fordel å være to padlere sammen.  Det finnes forskjellige måter i komme seg tilbake i kajakken igjen etter en velt, man kan bruke åreposeredning, kameratredning eller cowboyredning (Cowboyredning krever litt trening og husk at selv om du klarer det på stille vann er det ikke sikkert at du klarer det i røffere forhold med bølger og vind).

 

3: Nødvendig sikkerhetsutstyr

Basic sikkerhetsutstyr er pumpe, sikkerhetsnor og årepose. Pumpen for å tømme kajakken for vann etter en velt, sikkerhetsnoren for at man ikke skal miste åren, og årepose for å komme seg opp i kajakken igjen etter en velt. I tillegg er det selvfølgelig obligatorisk med vest. Dette utstyret bør alle kajakkpadlere ha, og det fleste kajakkbutikker selger ferdige sikkerhetspakker med dette innholdet.

4. Ikke padle langt fra land før du har gjennomført redningstrening. Både selvredning og kameratredning.

Share →

Legg igjen en kommentar