LAGERTØMMING! Gjør et kajakk kupp, 30-50% RABATT Les Mer

Det finnes tomannskajakker for alle behov; hav og langtur, mosjonsløp, sprintkonkurranser, ekstrem havracing, surfskis, rekreasjonskajakker, kystkajakker osv. De fleste padlere velger imidlertid enmannskajakker fordi de er lettere å håndtere og ikke krever en medpadler.

For de fleste par vil det være bedre å velge hver sin kajakk enn en felles tomannskajakk. Det er faktisk mye hyggeligere og mer sosialt å padle ved siden av hverandre og småprate, enn å hele tiden kikke i ryggen på den andre, og heller ikke få med seg hva som blir sagt fordi man prater i motsatt retning av den andre personen. En annen ting er at med en tomannskajakk er man avhengig av alltid å ha med seg en medpadler. Det er ikke alltid man har mulighet til å dra ut og padle sammen, og dersom man vil padle alene egner ikke tandemkajakken seg til det.

I en del tilfeller kan imidlertid en tomannkajakk være bedre egnet enn en enmanns. Dette gjelder f. eks om padlerne i turfølget er av veldig ulik fysisk form, om padlere med ulike fysiske handikap padler med funksjonsfriske, eller om man ganske enkelt trives veldig godt i lag. Tomannskajakker er også glimrende familiefarkoster for voksne par eller foreldre/barn. I en slik kajakk er det også lettere å lære opp en nervøs og ukyndig nybegynner enn i hver sin enmanns. Med en dyktig padler bakerst får nybegynneren fort følelse av å mestre båten, samtidig som den trente padleren kontrollerer både styring og stabilitet.

En tomanns turkajakk er lang og som regel ganske stabil, mens en K2 konkurransekajakk er meget ustø og vanskelig å håndtere for «amatører».

Lange tur- og havtoere har også en annen fordel; det har nesten alltid et stort lasterom med stor åpning mellom de to sittebrønnene. Dette er perfekt for større gjenstander som kokeutstyr med flere bluss, store telt og liknende. Vi har hatt alt fra lavvuovner og vedsekker til feltsenger i lasterommet på store havtoere, noe som lett gir turkomforten en ny dimensjon.

Les mer om forskjellige tomannskajakker HER