Hopp til innholdet
Home » Bloggarkiv » Kajakktur i Lofoten 

Kajakktur i Lofoten 

  • av
Utforsk island: en guide for kajakkentusiaster

Å ta seg en kajakktur er den desidert beste måten å oppleve Lofoten på. Å oppleve Lofoten fra sjøsiden er noe virkelig spesielt. Du kan ta kajakken fra kritthvite strender, padle med bølger mellom skjær og holmer og nyte det herlige landskapet Lofoten har å by på. Du velger selv om det skal være en rolig tur eller en mer avansert utfordring, her handler det bare om å velge rett tur.

Lofoten byr på kajakkpadling for både erfarne og nybegynnere

Lofoten kan friste med herlige kajakkturer når solen steker som mest, og da blir det en hyggestund uten like. Det er viktig å huske på at man kan møte årstider selv på sommeren, så man må være godt forberedt når man legger ut på tur. I Lofoten kan du padle å se på rorbuer, brukker og fiskemottak fra kystlinjen samtidig som du kan oppleve skjær, holmer og lune viker. De fleste som har tatt en kajakktur i Lofoten sier at Lofoten tar seg om mulig enda bedre ut fra havet.

Kajakktur i midnattsol

Å padle i midnattssolen er en unik opplevelse som man bare kan gjøre nord for polarsirkelen. Dette gir deg en sjanse til å padle kajakk om kvelden når solen går ned, men aldri over horisonten. På de lyse sommernettene kan du padle nær kysten og små øyer mens du nyer det du ser. Det er også en flott tid for å observere sjøfugler og himmelens fantastiske farger. Hvis en slik tur frister så kan du gjøre det hvor du vil i Lofoten, bare husk å ha på deg redningsvest. Man kan også booke turer med en guide, det tilbys stortsett over alt i Lofoten.  

Teknologi former kajakkpadling

Kajakkpadling har utviklet seg enormt de siste årene, og nå bruker man teknologi for å gjøre kajakkopplevelsen bedre og tryggere. Flere og flere velger kajakkpadling som sin måte å komme seg ut i naturen på. Havet, elver og innsjøer byr på mange flotte steder for kajakkpadling. Teknologi har aldri hjulpet kajakkpadlere mer, og en av de som har hjulpet mest er GPS. Ved å bruke GPS når du er ute å padler så kan du enkelt finne ut hvor du er, og hvor du skal padle videre. Videre har fremskritt innen digitalisering og teknologi forbedret både rimeligheten og tilgjengeligheten til kajakksporten, en tendens man også ser i mange andre bransjer. For eksempel har denne prosessen gjort at tusenvis av filmer og serier nå er tilgjengelige på strømmetjenester som Netflix, muliggjort migrering av forskjellige klassiske spill på nettet, som sjakk og poker på plattformer som PokerStars og Chess.com, og til og med gjort bestilling av resepter via nettapotek som Farmasiet mulig – eksemplene er mange. I løpet av de neste 10 årene vil teknologi fortsette sitt inntog i kajakkpadling. Selvkjørende busser vil bli en ny realitet, kajakker får digitale skjermer som inneholder kart og tidevannsdata, og fungerer ved hjelp av solcellepaneler. Vi får vente i spenning og se om det skjer, men en ting er sikkert – teknologien slutter aldri å overraske.

Hva bør du tenke på når du skal ut på kajakktur?

Det viktigste er å lage en utstyrliste slik at du er godt forberedt før du skal ut på tur. Alt avhenger selvsagt om hvilket område man skal padle i, men her kommer noen tips som du alltid bør ha med uansett hvor du skal. Det du bør ha med deg er vanntette poser, våtdrakt eller tørrdrakt, ull, ull og mere ull, solkrem, solbriller, hansker, sitteunderlag og en jakke. Har du med dette er det en god start. Samtidig finnes det mange gode råd som du bør tenke på før du begir deg ut på en tur. Det første gode rådet er bekledning, påse å kle deg etter årstid og tempratur i vannet. Glem heller ikke bekledning for hender, hode og føtter. Videre er det lurt å ha med seg en form for kommunikasjonsutsyr, gjerne mobil. Når man er ute å padler bør man også tenke på synlighet. Det er greit at kanoen har en synlig farge, men man bør også ha synlige klær på seg. Synlighet handler om tre ting; refleks, belysning og knallfarger. Det er viktig å gjøre alt for at båter og annen trafikk ser deg. Vi ønsker deg en god kajakktur når den tid kommer!